



Best of luck in your Prelim Assessment Diet

Normal timetabled classes will not operate from the 10th January – 20th January. Instead Masterclasses will run the day before your assessment. Please see Masterclass timetable for details.

This assessment diet will run in the same way as your SQA diet. Please highlight when your assessments are so you are very clear. Some subjects will ask you to sit two papers so please be aware of this. Assessments will take place in the Games Hall or classrooms close by. Please enter through pupil entrance where you will be able to check the register to find your seat number. Please then report to the Fuel zone and you will be collected and taken to the Games Hall.

- All bags, jackets, phones and smart watches must be left at the side of the Games Hall during assessments and phones and smart watches <u>must be turned off.</u> This is in line with SQA procedures. Failure to do so will result in a No Award.

- Please come prepared with the relevant stationary required for each assessment.

If you have noticed a clash with two assessments, please be reassured that we are already aware of this and Miss Stewart will meet with you to organise a solution.

If you are going to be absent from an assessment due to severe ill health, please contact the school office as soon as possible so alternative arrangements can be made. Please then arrange for Doctor's certificate to be handed into the office following this.

Once again, we wish everyone well in their preparations.

| Date | Time | Duration | Exam | Level | Venue |
|----------------------------------|----------------|--------------------|---------------------------|-----------------|---------------|
| | 9am – 10:30am | 1 hour 30 minutes | Admin | National 5 | Business Dept |
| | 9am – 11:15am | 2 hours 15 minutes | Design and Manufacture | Higher | Games Hall |
| | 9am – 10:50am | 1 hour 50 minutes | Engineering Science | National 5 | Games Hall |
| Thursday 5 th January | | | | | |
| | 11am – 1pm | 2 hours | Media | National 5 | Games Hall |
| | 11am – 12:45pm | 1 hour 45 minutes | Design and Manufacture | National 5 | Games Hall |
| | | | | | |
| Friday 6 th January | 9am – 9:45am | 45 minutes | Music | National 5 | Theatre |
| | 9am – 11:50am | 2 hours 50 minutes | Maths of Mechanics | Advanced Higher | Games Hall |

| Date | Time | Duration | Exam | Level | Venue |
|--------------------------------|-----------------|--------------------|-----------------|-----------------|------------|
| | 9am – 11am | 2 hours | Dance | Higher | Games Hall |
| | 9am – 10am | 1 hour | Art and Design | National 5 | Games Hall |
| | 9am – 10:15am | 1 hour 15 minutes | Art and Design | Higher | Games Hall |
| Monday 9 th January | | | | | |
| | 1pm – 2:50pm | 1 hour 50 minutes | Geography | Higher | Games Hall |
| | 1pm-3:05pm | 2 hours 5 minutes | Geography | National 5 | Games Hall |
| | 1pm – 2:30pm | 1 hour 30 minutes | Spanish Paper 1 | Advanced Higher | L119 |
| | 2:50pm – 4:10pm | 1 hour 20 minutes | Spanish Paper 2 | Advanced Higher | L119 |
| | | | | | |
| | 9am – 10:30am | 1 hour 30 minutes | History | Higher | Games Hall |
| | 9am – 10:40am | 1 hours 40 minutes | History | National 5 | Games Hall |

| | 9am – 12noon | 3 hours | History | Advanced Higher | Games Hall |
|-----------------------------------|-------------------|--------------------|---------------------|-----------------|------------------------------|
| | | | | | |
| — i coth i | 1pm – 2:30pm | 1 hour 30 minutes | Fashion and Textile | Higher | Games Hall |
| Tuesday 10 th January | 1pm – 2pm | 1 hour | Fashion and Textile | National 5 | Games Hall |
| | 1pm – 2pm | 1 hour | Practical Cookery | National 5 | Games Hall |
| | 1pm – 3pm | 2 hours | Computing | Higher | Games Hall |
| | 1pm – 2:30pm | 1 hour 30 minutes | Computing | National 5 | Games Hall |
| | | | | | |
| | 9am – 10am | 1 hour | English Paper 1 | National 5 | Games Hall, L035 and L036 |
| | 10:20am – 11:50am | 1 hour 30 minutes | English Paper 2 | National 5 | Games Hall, L035 and L036 |
| Wednesday 11 th | | | | | |
| January | 1:00pm – 2:30pm | 1 hour 30 minutes | English Paper 1 | Higher | Games Hall and L036 |
| | 2:50pm – 4:20pm | 1 hour 30 minutes | English Paper 2 | Higher | Games Hall and L036 |
| | 12:10pm – 1:40pm | 1 hour 30 minutes | English Paper 1 | Advanced Higher | L035 |
| | 2pm – 3:30pm | 1 hour 30 minutes | English Paper 2 | Advanced Higher | L035 |
| | | | | | |
| | 9am – 11:20am | 2 hours 20 minutes | Modern Studies | National 5 | Games Hall |
| | 9am – 10:30am | 1 hour 30 minutes | Admin | Higher | Business Dept |
| | 9am – 10am | 1 hour | Music | Higher | Theatre |
| | 10:20am – 11:35am | 1 hour 15 minutes | Music | Advanced Higher | Theatre |
| | | | | 5 | |
| Thursday 12 th January | 12noon – 1:55pm | 1 hour 55 minutes | Modern Studies | Higher | Games Hall |
| | 12noon – 1:45pm | 1 hour 45 minutes | Politics | Higher | Games Hall |
| | 12noon – 1:30pm | 1 hour 30 minutes | Spanish Paper 1 | National 5 | L119 |
| | 2pm – 2:30pm | 30 minutes | Spanish Paper 2 | National 5 | L119 |
| | | | | | |
| | 9am – 10am | 1 hour | Dance | National 5 | Games Hall |

| | 9am – 10:45am | 1 hour 45 minutes | Media Paper 1 | Higher | Games Hall |
|---------------------------------|------------------|--------------------|-----------------|-----------------|------------|
| | 11am – 12noon | 1 hour | Media Paper 2 | Higher | Games Hall |
| Friday 13 th January | | | | | |
| | 12:15pm – 2:45pm | 2 hours 30 minutes | Physics | National 5 | Games Hall |
| | 12:15pm – 1pm | 45 minutes | Physics Paper 1 | Higher | Games Hall |
| | 1:15pm – 3:30pm | | Physics Paper 2 | Higher | Games Hall |
| | 12:15pm – 3:15pm | 3 hours | Physics | Advanced Higher | Games Hall |

| Date | Time | Duration | Exam | Level | Venue |
|----------------------------------|-------------------|--------------------|-----------------------|-----------------|------------------------------|
| | 9am – 11:30am | 2 hours 30 minutes | Biology | National 5 | Games Hall |
| | | | | | |
| Monday 16 th January | 1pm – 1:40pm | 40 minutes | Biology Paper 1 | Higher | Games Hall |
| | 2pm-4:20pm | 2 hours 20 minutes | Biology Paper 2 | Higher | Games Hall |
| | 1pm-4pm | 3 hours | Biology | Advanced Higher | Games Hall |
| | | | | | |
| | 9am – 11:30am | 2 hours 30 minutes | Chemistry | National 5 | Games Hall |
| | | | | | |
| Tuesday 17 th January | 1pm – 1:40pm | 40 minutes | Chemistry Paper 1 | Higher | Games Hall |
| Tuesday 17 th January | 2pm-4:20pm | 2 hours 20 minutes | Chemistry Paper 2 | Higher | Games Hall |
| | 1pm – 4pm | 3 hours | Chemistry | Advanced Higher | Games Hall |
| | | | | | |
| | 9am – 10am | 1 hour | Maths Paper 1 | National 5 | Games Hall, L035 and |
| | 10.00 | 4 1 | Matha David 2 | Number of F | L036 |
| | 10:20am – 11:50am | 1 hour 30 minutes | Maths Paper 2 | National 5 | Games Hall, L035 and L036 |
| | 9am – 9:50am | 50 minutes | Applications of Maths | National 5 | Games Hall, L035 and |
| | | | Paper 1 | | L036 |
| Wednesday 18 th | 10:20am – 12noon | 1 hour 40 minutes | Applications of Maths | National 5 | Games Hall, L035 and |
| January | | | Paper 2 | | L036 |
| | | | | | |
| | 1pm – 2:15pm | 1 hour 15 minutes | Maths Paper 1 | Higher | Games Hall and L036 |
| | 2:30pm – 4pm | 1 hour 30 minutes | Maths Paper 2 | Higher | Games Hall and L036 |
| | 1pm – 2pm | 1 hour | Maths Paper 1 | Advanced Higher | L035 |
| | 2:15pm – 4:15pm | 2 hours | Maths Paper 2 | Advanced Higher | L035 |
| | | | | | |
| | 9am – 11:30am | 2 hours 30 minutes | Physical Education | Higher | Games Hall |
| | 9am – 10am | 1 hour | Photography | Higher | Games Hall |

| Thursday 19 th January | 9am – 11am | 2 hours | Computing | Advanced Higher | Games Hall |
|-----------------------------------|------------------|--------------------|---------------------|-----------------|------------|
| | | | | | |
| | 12:30pm – 2:30pm | 2 hours | Business Management | National 5 | Games Hall |
| | 12:30pm – 3:15pm | 2 hours 45 minutes | Business Management | Higher | Games Hall |
| | 12:30pm – 3pm | 2 hours 30 minutes | Engineering Science | Higher | Games Hall |
| | | | | | |
| | 9am – 10:30am | 1 hour 30 minutes | Drama | National 5 | Games Hall |
| | 9am – 11:30am | 2 hours 30 minutes | Drama | Higher | Games Hall |
| r i la poth la said | 9am – 11am | 2 hours | French Paper 1 | Higher | L119 |
| | 11:30am – 12noon | 30 minutes | French Paper 2 | Higher | L119 |
| Friday 20 th January | 9am – 11am | 2 hours | Spanish Paper 1 | Higher | L118 |
| | 11:30am – 12noon | 30 minutes | Spanish Paper 2 | Higher | L118 |
| | | | | | |
| | 1pm – 2:30pm | 1 hour 30 minutes | French Paper 1 | National 5 | L119 |
| | 2:50pm – 3:20pm | 30 minutes | French Paper 2 | National 5 | L119 |

| Date | DAY | Time | Venue | Group |
|--|----------------------------------|------------------|--------------|-------|
| Practical Cookery National 5 Arrangements | Monday 23 rd January | 1:00pm – 4:00pm | Kitchen L219 | 1 |
| | Tuesday 24 th January | 10:45am - 1:45pm | Kitchen L219 | 2 |
| | Tuesday 24 th January | 10:45am - 1:45pm | Kitchen L221 | 3 |